Πως μπορειτε να συνεχισετε να παιζετε παιχνιδια Unity3D μεσω του Google Chrome


Ο browser Google Chrome χρησιμοποιείτε από πολλούς χρήστες και είναι ένας από τους μοναδικούς που μας έδωσαν της ευκαιρία να παίζουμε unity3D engine παιχνίδια στο διαδίκτυο. 


Μετά από updates του Google Chrome για λόγους πιο γρήγορου surfing στο διαδίκτυο, αυτήν η λειτουργία ξεκίνησε να δυσκολεύει του χρήστες που χρησιμοποιούσαν το Unity Web Player. Τον απρίλιο του 2015, με την έκδοση Chrome 42 όλα τα plug-ins και extensions που χρησιμοποιούσαν την λειτουργία NPAPI μπλοκαρίστηκαν κάνοντας σχεδόν αδύνατο το Unity web player να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μεγάλη αναταραχή μεταξύ των χρηστών του Unity Web Player


Η μόνη λύση αυτού του προβλήματος ήταν μόνο η ενεργοποίηση της υποστήριξης NPAPI μέσω του Chrome://flags από disabled σε enabled


Η Google όμως δεν έκανε πίσω και έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2015 (έκδοση Chrome 45) αφαίρεσε τελείως την επιλογή NPAPI και μέσω των flags στο Google Chrome. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν πολλοί χρήστες να αλλάξουν browser που υποστηρίζει το Unity Web Player. Όπως Firefox, Opera και Yandex. Το κακό όμως είναι σε πολλά multi-player παιχνίδια υπάρχει μεγάλο " lag " ανεξαρτήτως της ταχύτητας του διαδικτύου του κάθε χρήστη. 


Ο ίδιος σαν χρήστης έπεσα σε αυτά τα προβλήματα και πιστέψτε με άλλαξα αρκετούς browsers μέχρι να βρω τον σωστό. Για μένα ήταν ο Opera, αλλά μετά το update της έκδοσης 36.0.2130.32, o Opera έπαψε να υποστηρίζει και αυτός το Unity Web Player. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα την λύση και πραγματικά έμεινα έκπληκτος με τα αποτέλεσματα. 

Προσοχή: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μόνο για Windows λειτουργικό έκδοσης Windows 7 και άνω.

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για το πως μπορείτε να παίξετε unity 3D παιχνίδια μέσω του Chrome


  • Άνοιγμα Chrome Web Store
  • Αναζήτηση Unity Web Player






  • Επιλογή Extension Gameload 
  • Επιλογή Προσθήκη






  • Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα προστεθεί στον Browser σας το κουμπάκι του Gameload






  • Άνοιγμα του παιχνιδιού σας μέσω Google Chrome 
  • Click στο κουμπάκι Gameload και επιλογή Open this site in Gameload 






  • Ελαχιστοποίηση του Browser Google Chrome 
  • Επιλογή Play στο νέο παράθυρο του extension Gameload






  • Επιλογή του παιχνιδιού σε full-screen (Συνήθως F12)




Ένας από τους λόγους της εγκατάστασης αυτού του προγράμματος είναι γιατί ανοίγει το παιχνίδι σε νέο παράθυρο με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ανεξάρτητο πρόγραμμα και δεν χάνεται σχεδόν καθόλου το Framerate του παιχνιδιού. Εάν θέλετε να μην χάνετε κανένα framerate απλά κατεβάστε τα γραφικά μέσω των settings του παιχνιδιού σας. 

Unknown

CGK is the a blogger, author, teacher and tech enthusiast. In addition being the founder of this website, CGK is also an interactive and a web/graphics-designer with 5 years of experience who is availiable for freelance or full-time work.

No comments:

Post a Comment