ComboFix: ενα ακομη free anti-spyware εργαλειο


Το ComboFix είναι είναι πρόγραμμα από τους sUBs, το οποίο αφαιρεί spyware, malware, rogue antispyware προγράμματα και Vundo ιούς. Επίσης διαγράφει οποιοδήποτε αρχείο σχετίζεται με ιούς και αναναιώνεται τακτικά. Όταν το ComboFix τελειώσει την διεργασία του σας δημιουργεί ένα report για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε οι ίδιοι ποια είναι αυτά τα αρχεία που δεν αφαιρέθηκαν αυτόματα και να τα διαγράψετε μόνοι σας. 

Αυτό το πρόγραμμα αν και free στο διαδίκτυο λίγοι το γνωρίζουν. Το έχουν αρκετές υπηρεσίες υποστήριξης υπολογιστών και καταστήματα και βγάζουν τα κέρδη τους από κάθε χρήστη που κόλλησε κάποιον ιό στο σύστημα του και δεν ξέρει είτε πως να το αφαιρέσει είτε δεν τον ενδιαφέρει εφόσον μπορεί να το πάει στο μαγαζί, να δώσει ένα 20 € και να το πάρει μετά από 3 με 4 μέρες. Το παράξενο είναι ότι η διαδικασία είναι μόνο 20 λεπτά και μπορεί να την κάνει ο καθένας μας γνωρίζοντας λίγο για αυτό. 

Πως να χρησιμοποιήσετε το ComboFix:

Συνιστάται να ακολουθήσετε το guide χρήσης του προγράμματος από το official website ComboFix Guide  ή τα παρακάτω βήματα: 

1. Μην ανοίξετε το ComboFix προτού ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

2. Κλείστε ή βγείτε από το δίκτυο σας και κάντε προσωρινή απενεργοποιήση του antivirus σας, για να μην παρεμβαίνει με την λειτουργία του ComboFix. 

3. Τρέξτε μόνο το ComboFix. 


Το ComboFix θα σας δημιουργήσει ένα restore point στον υπολογιστή σας σε περίπτωση κάποιου μελλοντικού σφάλματος για να μην χαθούν τα αρχεία του συστήματος σας σε περίπτωση που αποτύχει η διαδικασία.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να σκανάρει τα αρχεία σας και σε maximum χρόνο των 10 λέπτων. Εάν όντως έχετε κάποιον ιό στον υπολογιστή σας αναλόγος σε πόσο μεγάλο βαθμό είναι επικίνδυνος, μπορεί να κάνει περισσότερο χρόνο. Μην κάνετε τίποτα άλλο στον υπολογιστή σας μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα

Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο με το log report όπου αναφέρει ποια αρχεία αφαίρεσαι από τον υπολογιστή και ποια δεν αφαίρεσαι σε περίπτωση που τα χρειάζεστε. Εάν ορισμένα αρχεία που αναγνωρίζετε δεν τα χρειάζεστε, αφαιρέστε τα μόνοι σας. 


Αφού σας εμφανιστεί το log report κλείστε το πρόγραμμα ComboFix και επαναφέρετε την ώρα του ρολογιού στον υπολογιστή σας στην αρχική της μορφή. 

Τα συστήματα που υποστηρίζει μόνο το ComboFix είναι:

  • Windows XP (32-bit only)
  • Windows Vista (32-bit/64-bit)
  • Windows 7 (32-bit/64-bit)
  • Windows 8 (32-bit/64-bit)





Unknown

CGK is the a blogger, author, teacher and tech enthusiast. In addition being the founder of this website, CGK is also an interactive and a web/graphics-designer with 5 years of experience who is availiable for freelance or full-time work.

No comments:

Post a Comment