Tip: Πως να αφαιρεσετε το ενοχλητικο popup του Google Chrome για WinXP/Vista

Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες του Google Chrome (έκδοση 42), ανέφεραν ότι εάν εγκαταστήσετε το Chrome browser για Windows XP ή Windows Vista θα σας εμφανίζεται ένα μήνυμα ειδοποίησης σε κίτρινο πλαίσιο με το εξής:

This computer will soon stop receiving Google Chrome updates because Windows XP and Windows Vista will no longer be supported. 

Το μήνυμα περιέχει έναν σύνδεσμο " Μάθετε περισσότερα ", το οποίο προτείνει στους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα. Η Microsoft δεν υποστηρίζει πλέον τα Windows XP και τα Windows Vista και τα περισσότερα άτομα έχουν ήδη μετακινηθεί σε Windows 7, Windows 8.1 ή Windows 10.




Αυτό το μήνυμα είναι πραγματικά μια καλή πρωτοβουλία από την Google να γνωρίζουν οι χρήστες σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια τους χρησιμοποιώντας ένα παλιό λειτουργικό σύστημα. Η Google δεν θα κυκλοφορήσει καμία νέα ενημερωμένη έκδοση για το Chrome web browser για τα Windows XP και Vista στους χρήστες αυτών, οπότε είναι μια καλή ιδέα να κάνετε αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις των Windows για να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες και ενημερωμένες εκδόσεις του Google Chrome web browser.
 
Αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όταν ένας χρήστης δεν μπορεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό σύστημα, τότε αυτό το μήνυμα pop-up θα μπορούσε να γίνει πολύ ενοχλητικό, κάθε φορά που ο χρήστης ξεκινά το Google Chrome web browser.

Σήμερα σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να μοιραστώ μια πολύ απλή λύση για να απαλλαγούμε από αυτό το ενοχλητικό, "τέλος της υποστήριξης" pop-up ειδοποίηση των Windows XP και Vista στο Google Chrome. Μετά από αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να απενεργοποιήσετε αυτή τη "καμία υποστήριξη για τα Windows XP και Vista" μήνυμα γραμμή πληροφοριών στο Chrome.

Έτσι, χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας διαβάστε παρακάτω:

Το κόλπο είναι πολύ απλό! Θα τροποποιήσετε τις ιδιότητες της συντόμευσης Google Chrome και θα προσθέσει μια παράμετρο στο target του που θα απενεργοποιήσει εντελώς την λειτουργία της τέλος της υποστήριξης για XP και Vista pop-up. Αλλά να έχετε κατά νου, αυτό το τέχνασμα θα απενεργοποιήσει επίσης και άλλα μηνύματα γραμμή πληροφοριών ως παρενέργεια.


Εάν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε τα Windows OS σας και θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Google Chrome σε Windows XP ή Windows Vista χωρίς να βλέπετε αυτό το ενοχλητικό τέλος του μηνύματος υποστήριξης, τότε δείτε παρακάτω απλά βήματα:

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Google Chrome που χρησιμοποιείτε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης και επιλέξτε ιδιότητες (Properties)




Τώρα προσθέστε --disable-infobars στο τέλος του string που υπάρχει στο Target πλαίσιο κειμένου, όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα:



Πρέπει να υπάρχει ένα κενό διάστημα μεταξύ του υφιστάμενου string και --disable-infobars.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) και τώρα κάθε φορά που θα ξεκινήσει το Google Chrome χρησιμοποιώντας αυτήν τη συντόμευση, δεν θα σας εμφανιστεί πλέον το ενοχλητικό popup μήνυμα για το τέλος της υποστήριξης για τα Windows XP και Vista.

Εάν έχετε πολλές συντομεύσεις του Google Chrome, όπως στη γραμμή εργασιών (Taskbar), στην επιφάνεια εργασίας (Desktop), στο μενού Έναρξη (Start Menu) κλπ, τότε θα πρέπει να το εφαρμόσετε αυτό το τέχνασμα για όλες τις συντομεύσεις.

Unknown

CGK is the a blogger, author, teacher and tech enthusiast. In addition being the founder of this website, CGK is also an interactive and a web/graphics-designer with 5 years of experience who is availiable for freelance or full-time work.

No comments:

Post a Comment