Πως να αφαιρεσετε το εικονιδιο των Windows 10 απο το Taskbar σας


Από την στιγμή που βρήκε η έκδοση των Windows 10, σε κάθε παλαιότερη έκδοση κάθε χρήστη windows 7 κι 8.1 εμφανίστηκε το εικονίδιο των windows 10 στο taskbar. Αυτό το εικονίδιο στην πραγματικότητα είναι ένα bug των windows, το οποίο λειτουργεί κάθε φορά που "τρέχει" το σύστημα του υπολογιστή. Αρκετές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο δείχνουν με "αρχάριους" τρόπους πως να αφαιρέσεις το εικονίδιο από το taskbar. 

Δυστυχώς, όμως με αυτούς τους τρόπους απλά κρύβεις το bug και δεν το αφαιρείς από τον υπολογιστή σου. Η πραγματική ονομασία του αρχείου στα windows αυτού του bug είναι KB3035583. Στο task manager μπορείτε να το δείτε υπό την κατάληξη "GWX.exe". 

Εάν θέλετε να μην σας εμφανίζεται το εικονίδιο πλέον στο taskbar σας, κατεβάστε το πρόγραμμα GWX Control Panel από τον developer που ούτε και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος με το εικονίδιο στον υπολογιστή του. Κάντε το εγκατάσταση και επιλέξτε το "Disable 'Windows 10' App (permanently remove icon)" κουμπί. Μετά επιλέξτε "Disable System Upgrades in Windows Update" για καλό και για κακό. 


Θα χρειαστεί να κάνετε reboot τον υπολογιστή σας, αλλά στο τέλος αυτό το εικονίδιο δεν θα είναι ποια εκεί και δεν θα κάνει πλέον update στο σύστημα σας. 



Unknown

CGK is the a blogger, author, teacher and tech enthusiast. In addition being the founder of this website, CGK is also an interactive and a web/graphics-designer with 5 years of experience who is availiable for freelance or full-time work.

No comments:

Post a Comment