Bluestacks vs Andy: Πιο ειναι το καλυτερο emulator


Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε λέγοντας τι είναι είνας emulator και γιατί αξίζει να τον έχουμε στον υπολογιστή μας. Στην πληροφορική, ένας emulator(εξομοιωτής) είναι υλικό ή λογισμικό που επιτρέπει σε ένα σύστημα υπολογιστή, να συμπεριφέρεται σαν ένα άλλο σύστημα υπολογιστή. Υπάρχουν δύο λόγοι που αξίζει να έχουμε έναν emulator στον υπολογιστή μας. 

Ένας είναι εάν είμαστε developers και έχουμε κατασκευάσει κάποιο project android application, να τον χρησιμοποιούμε για τεστ, για να δούμε έαν λειτουργεί σωστά το application που έχουμε κατασκευάσει. Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη και εάν είμαστε απλοί χρήστες και δεν είμαστε σίγουροι εάν το application που θέλουμε να κατεβάσουμε μπορεί να είναι βλαβερό για το android κινητό, tablet μας. 

Υπάρχουν πολλά τέτοια emulators στο διαδίκτυο. Τα δύο πιο δημοφιλή είναι το bluestacks και το Andy. Το ερώτημα, όμως είναι πιο είναι το καλύτερο μεταξύ αυτών των δύο. 

Ο ίδιος, κατέβασα και εγκατέστησα και τα δύο στον υπολογιστή μου για να δω και να σας παρουσιάσω την γνώμη μου μεταξύ αυτών. Ας δούμε με την παρακάτω εικόνα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός. 


BLUESTACKS

Τα settings για το bluestacks είναι πολύ εύκολα. Μόλις το ανοίξετε, μπορείτε να περιηγηθείτε και να εγκαταστήσετε διάφορα παιχνίδια και applications εύκολα και γρήγορα. Είναι εξαιρετικά βολικό στην χρήση του και στις ρυθμίσεις του για τον οποιοδήποτε. 

ANDY

Το Andy ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και αυτό. Η λήψη και εγκατάσταση είναι και αυτή αρκετά έυκολη. Είχα, βέβαια ένα μικρό πρόβλημα στο να το τρέξω, αλλά με την υποστήριξη τους δεν τέθηκε θέμα. Μόλις το ανοίξετε έχετε την επιλογή να το τρέξετε σαν android κινητό ή tablet. Ώστε το interface που χρησιμοποιείτε να σας είναι οίκειο και βολικό. 

Το andy παίρνει πολλούς πόντους για την γρήγορη υποστήριξη του. Χρησιμοποιούν το facebook ως σελίδα υποστήριξης και απαντούν γρήγορα στα μηνύματα. 

ΝΙΚΗΤΗΣ 
BLUESTACKS

GAMING

Ο μεγαλύτερος λόγος για τους περισσότερους που θέλουν ένα android emulator στην υπολογιστή του είναι για το gaming. Ευτυχώς και τα δύο υποστηρίζουν αυτήν την λειτουργία.

BLUESTACKS

Στο bluestacks, φαίνεται η κύρια εστίαση να είναι το gaming. Τα παιχνίδια τρέχουν αρκετά καλά και γρήγορα. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από το google play store μέσω του bluestacks. Μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια και με ενσύρματο χειριστήριο. 

ANDY

Το Andy επικεντρώνεται στη συνολική εμπειρία και προσφέρει πολλά. Παίζει παιχνίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το Clash Of Clans, καλύτερα από το Bluestacks από άποψη σταθερότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που συνδέονται στο διαδίκτυο, τα οποία φορτώνουν πιο γρήγορα στο Andy. Έχει εξίσου την επιλογή ενσύρματου χειριστήριου και ανταποκρύνονται οι ρυθμίσεις πιο γρήγορα σε σχέση με το Bluestacks. 

ΝΙΚΗΤΗΣ
ANDY

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ο άλλος κύριος λόγος, που πολλοί θέλουν android emulator στον υπολογιστή τους είναι για σκοπούς παραγωγικότητας. Είναι ένα διασκεδαστικό λειτουργικό σύστημα αλλά μπορεί να βοηθήσει και πολλούς στην δουλειά τους. 

BLUESTACKS

Εδώ τη Bluestacks δεν παραλείπει εντελώς, αλλά είναι κοντά. Δεν φαίνεται να του αρέσει να τρέχει "normal" εφαρμογές, όπως τα παιχνίδια και αυτό είναι κρίμα. Για παράδειγμα μου έτυχε ένα εξαιρετικά βασανιστικό "lag" απλά πληκτρολογώντας στο Google Drive. Δεν έχει κάποια εφαρμογή παραγωγικότητας στα recommended του, οπότε πρέπει να τα βρείτε μόνοι σας. Πραγματικά το Bluestacks θέλει να είναι μόνο ένα gaming emulator. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και μερικές "normal" εφαρμογές. Θα δουλέψουν, μόνο εάν είναι πολύ ελαφριές όμως. 

ANDY

Όπως ανέφερα προηγουμένως, το Andy επικεντρώνεται σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία και αυτό είναι που το κάνει να είναι ωραίο σε σχέση με το Bluestacks. Το ίδιο είδος προβλήματος που είναι στο bluestacks δεν μου παρουσιάστηκε στο Andy. Οι εφαρμογές φορτώνουν γρήγορα και λειτουργούν ασχέτως το μέγεθος τους. 

ΝΙΚΗΤΗΣ
ANDY

ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μιλήσαμε για τα μεγάλα θέματα, αλλά τι γίνεται με τα μικρά; Μετράνε και αυτά!

BLUESTACKS

Το Bluestacks είναι λίγο πολύ, ότι βλέπεις παίρνεις. Με μία απλή άποψη μπορούμε να δούμε έχει μία απλότητα και κομψότητα. Μόνη επιλογή όψης είναι σαν tablet. Λίγες ρυθμίσεις και λειτουργίες που μπορείτε να πειράξετε. Το κακό είναι ότι κάθε τρεις και λίγο εμφανίζει πολλές διαφημίσεις σχετικά με παιχνίδια που έχει συνεργασία και για την αγορά της premium έκδοσης του. 

ANDY

Με το Andy μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Μπορείτε να προσαρμώσετε Wallpaper, κλείδωμα οθόνης, πακετά εικονίδια κτλ. Η λειτουργία του είναι σαν να έχετε ένα ακόμη λειτουργικό που μπορειτε να κάνετε ότι επιθυμείτε με αυτό. Το τελευταίο πράγμα που θέλω να αναφέρω εδώ είναι η ικανότητα να αλλάξετε τις προδιαγραφές του Andy. Τρέχει σε μια εικονική μηχανή, η οποία είναι στην πραγματικότητα προσαρμόσιμη. Μπορείτε να ανοίξετε το Virtual Box, να βάλετε το Andy και να του δώσετε επιπλέον μνήμη RAM, αλλάξτε πόσους CPU πυρήνες έχει, και διάφορα άλλα μικρά πράγματα. Προσοχή, αυτό είναι στάδιο για προχωρημένους χρήστες, αλλά μπορείτε εντελώς να δώσετε σε αυτό το κακό αγόρι 3GB μνήμης RAM αντί για μία και να βελτιώσετε την απόδοση του.

ΝΙΚΗΤΗΣ
ANDY

Συνολικά, το καλύτερο πραγματικά εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Αν χρειάζεστε κάτι εξαιρετικά απλό που παίζει κάποια παιχνίδια και πραγματικά δεν θα χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο, τότε είναι το BlueStacks και εξακολουθεί να είναι πιθανώς το καλύτερο για εσάς. Μετά από όλα, όπως είπαμε νωρίτερα, υπάρχει ένα πλεονέκτημα για την απλότητα. Ωστόσο, αν είστε πρόθυμοι να περάσετε από τη διαδικασία ρύθμισης σε λίγο πιο περίπλοκα πράγματα, το Andy είναι μακράν το πιο πλήρης-χαρακτηρισμένο emulator του Android. Είναι το καλύτερο για την προσαρμογή και την παραγωγικότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη καλύτερα για τα τυχερά παιχνίδια.

ΝΙΚΗΤΗΣ
ANDY

    

Unknown

CGK is the a blogger, author, teacher and tech enthusiast. In addition being the founder of this website, CGK is also an interactive and a web/graphics-designer with 5 years of experience who is availiable for freelance or full-time work.

No comments:

Post a Comment